Til sommer flytter de første beboere ind i Dahlia Hus – Grønttorvets første andelsboligprojekt. De kommende boligejere var derfor inviteret til købereftermiddag for at se udviklingen af deres nye hjem og hilse på deres naboer

Med opførelsen af alle betonelementer er et nyt kapitel nået i opførelsen af Dahlia Hus. Udover afholdelsen af det traditionelle rejsegilde for håndværkerne havde projektudvikler FB Gruppen inviteret de kommende boligejere til købereftermiddag for at vise udviklingen af deres nye hjem og give dem mulighed for at hilse på deres kommende naboer.

For de mange mennesker, der allerede har sat deres underskrifter på købspapirerne, er boligerne på byggepladsen ved Dahlia Hus allerede ’hjem’. De 99 boligejere og deres familier var derfor mødt op til køberarrangementet for at se udviklingen af byggeriet.

Betryggende at møde naboerne

Blandt de fremmødte var kæresteparret Louise og Benjamin fra Dragør, der var begejstrede for at se udviklingen af deres kommende bolig og samtidig benytte lejligheden til at hilse på mange af deres nye naboer:

-Dét at købe bolig er jo en stor beslutning – især når man ikke kan se den fysisk eller få indblik i de naboer, vi skal bo ved siden af. Derfor var det rart og betryggende at kunne møde og hilse på mange af de mennesker, vi inden længe skal bo tæt op ad, lød det fra parret, der samtidig glæder sig til at blive indbyggere i en grøn og aktiv bydel, hvor det historiske islæt er bevaret.

40 års naboskab fortsætter på Grønttorvet

Ud over at skabe uformelle rammer for de kommende naboskaber var målet med arrangementet at give et indblik i udviklingen af boligerne. Under rundvisningen gav flere af de kommende beboerne da også udtryk for, at de næsten ikke kan vente med at flytte ind. Blandt de, der glæder sig, er ægteparrene Klüwer og Fugel fra Vallensbæk, der sammen har fundet og udvalgt deres nye hjem.

-Vi har boet ved siden af hinanden i tæt på 40 år og har et fantastisk naboskab, men det var tid til at få en bolig, hvor vi ikke skal tænke så meget over vedligehold. Da vi jævnligt har gode stunder sammen, var det derfor oplagt igen at finde en bolig tæt på hinanden – og det lykkedes heldigvis, sagde de to ægtepar smilende og enstemmigt.

Begge ægtepar har sat deres huse til salg i Vallensbæk. Udover færre bekymringer om vedligehold glæder de sig til at komme tættere på byens liv og aktiviteter.

– Med bopæl på Grønttorvet er vi tæt flere restauranter og kulturelle aktiviteter, mens det samtidig er nemt at komme ud af byen. Vi glæder os derfor til at fortsætte vores seniorliv sammen, sagde Allan og Grazyna Fogel.

Dahlia Hus består af 99 andelsboliger. De første boliger forventes at være klar til indflytning i sensommeren 2018. FB Gruppen planlægger at holde lignende arrangement igen til foråret, når opførslen af boligerne er nået længere