Iris Hus

Iris Hus

Iris Hus

Grønttorvets arkitektoniske perle


Iris Hus er med sin størrelse og sit stilfulde design en af de mest genkendelige bygninger på Grønttorvet. Her kan du få opfyldt drømmen om at bo i en arkitektonisk perle, der på én gang er tæt på naturens farvespil og midt i byens pulserende liv.

Iris Hus ligger op ad den 23.000m2 store Grønttorvspark, hvor der er plads til leg, afslapning og aktiviteter. Samtidig byder stueetagen af Iris Hus på et hyggeligt butiksmiljø og socialt byrum med liv.

Iris Hus’ tårn og karré sættes til salg som to adskilte projekter. Karréen indeholder 92 andelsboliger, mens tårnet indeholder 56 lejligheder.

Velkommen til Iris Hus!

Salget er i gang

Vil du vide mere om projektet er du velkommen til at kontakte salgschef Ann-Beth Senger på telefon 30 46 48 89 eller mail abs@fbgruppen.dk.

Find priser og plantegninger på andelsboligerne på nedenstående link.

Iris Hus

Arkitektur, der overrasker


Inspirationen bag Iris Hus kommer fra den norditalienske by San Gimignano, hvor tårne og tunge teglblokke går i symbiose omkring den sydeuropæiske bys indre rum. Med sine overraskende og varierende detaljer i facaden indbyder Iris Hus – ligesom San Gimignano – til mere end ét blik og bidrager til den arkitektoniske mangfoldighed, som kendetegner Københavns grønne bydel.

 

Inspireret af San Gimignano

Facadernes karakter dyrkes gennem grafiske, diagonale linjer, som fremkommer ved en vekslen mellem vinduer, som enten ligger plant med yderfacaden eller dybt i muren, foret med mørke lysninger og rulleskifte. Det samme diagonale mønster opleves ligeledes i mindre skala gennem murdetaljeringer

Årstiderne Arkitekter / TRANSFORM

En facade, der inspirerer til at kigge op


Som et kunstværk skifter Iris Hus karakter, alt efter om du betragter på afstand eller helt tæt på. Som helhed står Iris Hus stilfuldt og afdæmpet, men jo tættere du kommer på bygningen, desto mere træder de mange detaljer og det dramatiske facadeudtryk frem.

Den unikke facade er designet af facadearkitekterne TRANSFORM, som har valgt murværk med Engelsk Forbandt i varierende mørke og lyse mursten. Stueetagens, altanernes og vinduernes mørke nuancer binder helheden harmonisk sammen og skaber et roligt samlet indtryk.

På Iris Hus´tagterrasse på 6. sal sætter væksthuse trumf på havedrømmen med grønne bede til hjemmedyrkede grøntsager og urter – lige til at plukke og tage direkte med ud på grillen.

Urban gardening


Iris Hus kombinerer bekvemmelighederne fra den moderne urbane lejlighed med drømmen om jord mellem fingrene og luft over hovedet. Fra den fælles tagterrasse på 6. sal kan du få direkte udsigt til den smukke Grønttorvspark. Og i bede og væksthuse kan du prøve kræfter med urban gardening ved at dyrke friske grøntsager og urter – enten alene eller i fællesskab med naboerne. I Iris Hus’ gårdrum er der mulighed for at nyde udelivet, høre børnelatter eller dyrke fællesskabet med de andre beboere – enten over en kop kaffe eller med hænderne i jorden i gårdrummets væksthus.

Tagterrassen vil blive opdelt i opholdsområder og væksthus med bede til dyrkning af grøntsager og urter. Her kan du sidde en hyggelig sommeraften i godt selskab, slappe af med en bog eller lade de grønne fingre bliver udfordret. Herudover placeres der på 5. og 6. sal et solcelleanlæg, som bidrager til grøn energi og mindre CO2 udledning. Samtidig aflaster det ”grønne tag” (Sedum) kloaksystemet, da planterne optager store dele af regnvandet.

En levende bydel – tæt på alt


Med Grønttorvet som dit nye hjem får du en grøn oase tæt på alt og er kun et stenkast fra et kongerige af oplevelser og aktiviteter.

Indkøbsmuligheder og flere børneinstitutioner er inden for kort afstand, mens Valbys spirende café- og butiksliv byder på muligheder og oplevelser for alle aldersgrupper.Flere daginstitutioner, skoler og privatskoler ligger mellem 800 meter og 1,4 kilometer derfra – eller godt 4 minutter på cykel. Der kommer 2 institutioner på Grønttorvet, mens flere butikker og resturanter forventes at komme til, efterhånden som bydelen bliver til.

På cyklen er du i centrum af Valby på 5 minutter, mens Københavns Centrum nås på 15 minutter – og i bil er der kun 8 minutter til Rådhuspladsen.

Med kun få minutters gang til S-tog og busforbindelser – og en metro fra 2023 – er der ikke langt til Hovedstadens oplevelser og aktiviteter. Bussen kører tæt på området – og stationerne Vigerslev Alle og Ny Ellebjerg ligger tæt på, så du har maksimalt 800 meter til den nærmeste station.

Copyright - FB Gruppen A/S