Geranium Rækkerne

59 Moderne byhuse med smukt, klassisk udtryk

Geranium Rækkerne er for dig, som ikke vil undvære byens puls, men samtidig vil have fingrene i jorden, frisk luft og plads til leg og motion. Her får du en unik kombination af leg mellem husene, snak over hækken og kompromisløs bynær beliggenhed.

Alle 59 rækkehuse er udført med funktionelle planløsninger fordelt på 3 etager og 122-148 m2, og ligger i Grønttorvets vestlige del – tæt på Grønttorvsparken og offentlig transport.

Grønne elementer er med til at skabe en stærk identitet og sammenhæng mellem bygningerne på Grønttorvet. Geranium Rækkerne har ligeledes stor fokus på det grønne, og alle husene har udearealer på forsiden og bagsiden af huset, hvor der er plads og rum til, at man kan sidde i solen. I forhaven er der til alle rækkehuse et skur med plads til ekstra opbevaring af cykler og redskaber. Gennem bebyggelsen går “kyssestien”, det fine grønne stiforløb i organisk form med høje træer mellem gavlene.

Velkommen til Geranium Rækkerne!

Arkitektonisk udtryk, der hylder fortiden

For arkitekttegnestuen Mangol & Nagel, der står bag Geranium Rækkernes arkitektur, har fokus været på at skabe et arkitektonisk udtryk, hvor fortid og fremtid er forenet. Derfor har arkitekterne skabt en moderne fortolkning af et klassisk rækkehus, som værner om Grønttorvets grønne og mangfoldige værdier.

Geranium Rækkernes facader er muret op i helt særlige sortbrændte tegl i rødler fra Egernsund Tegl. Facaden er en nyskabende fortolkning af en klassisk muret facade med detaljering omkring vinduerne. Facaden er således opdelt i felter, som skifter mellem blank mur og refend-murværk. Det arkitektoniske spil i facaden er yderligere fremhævet ved forskudte vinduer og smukke karnapper.

3 etager med plads til fællesskab og privatliv

Rækkehusenes planløsninger er udtænkt ud fra en zoneopdeling af hjemmet, hvor arealerne bliver mere private, jo længere op i husets tre planer du bevæger dig. Stueetagen fungerer som et levende samlingspunkt for hele familien med et stort gennemlyst køkken-alrum. Det store køkken-alrum er her, vi samles, og hvor fællesskabet hyldes. Fra køkkenet danner en bænk et møbel, der visuelt fortsætter ud i haven som et grønt bed. Om sommeren bliver gårdhaven et naturligt ekstra rum, hvor man kan nyde soltimerne.

På første sal finder du husets velbelyste opholdsstue med et godt udkig fra enten et stort karnapvindue eller to vinduer. Herudover er der på etagen et eller to værelser alt efter boligtype. Bevæger du dig op på husets tredje og øverste etage, kommer du op til husets private gemakker med et værelse, soveværelse, depot/walk-in og badeværelse.

Beliggenhed og børnevenligt gademiljø

Geranium Rækkerne ligger i Grønttorvets vestlige del med gavl ud til Retortvej og mellem vejene Rubinolavej og Belle de Boskoopvej. I gåafstand ligger den 23.000 m2 store Grønttorvspark.

Få minutters gang fra Geranium Rækkerne ligger Vigerslev Allé St., hvorfra S-togslinje F kører (Hellerup – Ny Ellebjerg) samt buslinjerne 132, 133 og 1A. Fra den nærliggende Ny Ellebjerg St., som kan nås til fods eller med linje F, er du forbundet med store dele af Sjælland. Herfra går S-togslinjerne A, E og F samt regionale togforbindelser og buslinje 14.

Inden for få kilometer ligger flere skoler og institutioner Herudover får bydelen på sigt sin egen daginstitution samt indkøbsmuligheder. Er cyklen det foretrukne transportmiddel, ligger Grønttorvet tæt på grønne cykelstier, der får store og små cyklister sikkert og hurtigt frem til store dele af København.

Grønttorvet ligger i Valby, kun få minutter fra Valbys centrum. Det sydlige Valby oplever i disse år en udvikling i takt med, at byen vokser, og industrier rykker længere ud. Charmerende gamle industribygninger står derfor frem flere steder og vidner om Valbys industrielle fortid. I dag er mange af de gamle bygninger fredet eller renoveret og anvendt til andet formål.

Læs mere om Grønttorvet her