Grønttorvets første plantedag

,

Væksthuse, plantekasser og bede blev indviet ved Grønttorvets første plantedag i Hortensia Hus. Her deltog 60 af Grønttorvets første beboere for at bidrage til fællesskabet, få indblik i urban gardening og styrke relationerne med hinanden

To tredjedele af beboerne er nu flyttet ind i Grønttorvets første ejendom, Hortensia Hus. Siden beboerne flyttede ind, har de sendt nysgerrige blikke efter tagterrassen, hvor håndværkere har været i gang med at færdiggøre ejendommens væksthuse. Forleden fik de endelig muligheden for at indvie tagterrassen, da projektudvikler FB Gruppen og bygherre PKA inviterede til plantedag på taget af Hortensia Hus.

Tæt på 60 beboere deltog på plantedagen, der var sat i værk for opstart af væksthuse, plantekasser og bede, som ejendommens beboere selv skal drive gennem såkaldte plante-laug.

 • Væksthusene er etableret ud fra ambitionen om at skabe en grøn oase, hvor beboerne kan samles, inspireres og få jord under neglene. Normalt glider vi ud af et byggeprojekt, når nøglerne er overdraget til de nye beboere, men Grønttorvet er jo en helt speciel bydel – også for os. Derfor vil vi gerne hjælpe processen på vej ved at etablere et taghave-laug, som beboerne selv overtager 100%, når de er flyttet ind, sagde Stig Nørnberg, der er teknisk direktør for FB Gruppen A/S.

At dyrke planter og bede i væksthuse midt i byen, bedre kendt som urban gardening, kræver sin erfaring. Byhaveekspert Signe Voltelen var derfor facilitator for plantedagen, hvor hun gav beboerne inspiration til plantevalg og dyrkningsprincipper samt hjalp dem med at plante bedene til.

Beboerne favner fællesskabet

Interessen for plantedagen var stor blandt de nye beboere, der under kyndig vejledning fra Signe Voltelen og hendes gartnere gav taget og væksthusene liv. Især dét at skabe nye relationer og bidrage til fællesskabet var i fokus hos flere af de fremmødte:

 • Vi synes, det er en rigtig spændende dag og ser deltagelsen som en langsigtet løsning. Vi vil gerne lære andre mennesker at kende og blive en del af fællesskabet – og det giver plantedagen god mulighed for. Samtidig ønsker vi at være med til at udvikle ejendommen, så den er pæn og til gavn for alle. Derfor vil vi gerne støtte op om dagen, fortalte Christine og Thomas, der sammen med deres søn Laurits på tre år er nogle af de første beboere i Hortensia Hus.

Parret kommer fra en lejlighed på Nørrebro og har ikke stor erfaring med at dyrke planter og bede. De glæder sig derfor til at prøve kræfter med urban gardening.

 • Vi vil rigtig gerne inspirere lille Laurits til at synes om udeliv og dét at dyrke grønt. Laurits skal samtidig gerne have nogle legekammerater i den nye bydel, og derfor har det været vigtigt at være med i dag, sagde Thomas, der samtidig afslørede, at parret har tilmeldt sig det fælles plante-laug, som er etableret for Hortensia Hus.

Grønt samlingssted

En anden familie, der også var med til plantedag, var Beathe og hendes søn Hector på fire år. Familien kommer tidligere fra Ølstykke og har været vant til at være haveejere. Derfor er familien glade for væksthusene, der giver familien mulighed for fortsat at dyrke havelivet.

 •  Jeg synes, plantedagen er et godt initiativ, som vi har glædet os meget til at opleve. Fra vores lejlighed har vi på tæt hold kunnet se, hvordan væksthusene er blevet bygget og sat op. Derfor har vi også været ekstra spændte på at deltage og se væksthusene, ligesom vi er spændte på, hvordan det kommer til at fungerer fremover, sagde Beate, der samtidig fremhævede plantedagen som en god mulighed for at møde andre naboer end de forældre, de møder på legepladsen med børn.

Næste plantedag i Hortensia Hus holdes den 4. oktober, hvor bedene i gårdrummet beplantes.

Stor interesse for nye lejeboliger

Til sommer står de første lejeboliger i Københavns nye bydel klar. For at komme i betragtning til lejlighederne skal man møde op til åbent hus. Det har mange familier benyttet sig af – og efter første åbent hus arrangement er to tredjedele af lejlighederne allerede reserveret

Mere end 150 familier brugte nogle timer af deres søndag på at lægge vejen forbi Grønttorvet i Valby. Her var det nemlig første gang, at der var åbent hus i nyopførte Hortensia Hus, der rummer 133 af lejelejlighederne i Københavns nye bydel.

Lejlighederne bliver ikke lejet ud via ventelister men kræver, at interesserede møder personligt op til åbent hus for at se nærmere på de forskellige lejlighedstyper.

To tredjedele allerede reserveret

Og de fremmødte gik ikke skuffede derfra, for efter arrangementet mangler kun 46 af de 133 lejligheder at blive reserveret og udlejet.

– Vi er selvfølgelig meget glade for den store interesse og glæder os over de positive kommentarer om kvaliteten og prisen af lejlighederne samt planerne for udvikling af området fra de mange fremmødte, siger Hans-Bo Hyldig, administrerede direktør hos FB Gruppen, der står bag opførelsen af Grønttorvet.

Boliger, der er til at betale

Indtil for få år siden var det historiske Grønttorv stedet, hvor pærer og pastinakker blev pakket i poser, og mønterne klirrede mellem de handlende og besøgende. Over de næste fem år opfører FB Gruppen flere end 2000 ejer-, andels- og lejeboliger i området, der er i gang med den helt store transformation fra traditionelt grønttorv til hjem for de mange borgere, der enten flytter rundt i eller til København.

Visionen for FB Gruppen er udvikle kvalitetsboliger, der er til at betale for almindelige mennesker og derigennem skabe en blandet beboersammensætning i den nye bydel. Derfor opføres der boliger, som både tiltaler unge børnefamilier, den enlige pensionist og alt derimellem.

Grøn bydel med spiselig park

For Hans-Bo Hyldig ligger der en klar vision omkring beslutningen af at blande boligformerne.

– Vi har her en mulighed for at skabe trygge rammer om en lille by, hvor der er plads til alle de mange forskellige mennesker, der vælger at bo og leve deres liv i København, siger den administrerende direktør og tilføjer:

– Grønttorvet får familieboliger, seniorboliger og ungdomsboliger, og der kommer lejligheder samt række- eller byhuse med små haver. I midten af området anlægger vi en spiselige park på 23.000 kvadratmeter, hvor dele af de gamle auktionshaller vil blive integreret for at hylde områdets historiske betydning. Og med visionen om underjordiske parkeringspladser bliver det en grøn bydel med plads til at leve, lyder det fra Hans-Bo Hyldig.

 

Fuldt hus til Sankt Hans på Grønttorvet

Allerede inden de første beboere er flyttet ind, summer Grønttorvet af liv. Mere end 100 mennesker mødte op til Sankt Hans med bål, taler og madboder. Det er nysgerrigheden efter det nye område, der trækker, lød det fra flere af de fremmødte

I hverdagen er området omkring Grønttorvet fuld af travle håndværkere, der arbejder på at få opført boliger til de mange tusinde mennesker, der bliver beboere i Valbys nye, grønne bydel. Men fredag var gravemaskiner og kraner for en stund skiftet ud med bål og madboder, da der blev afholdt Sankt Hans i et af Grønttorvets hjørner. Her var både kommende og potentielle beboere, naboer og andre nysgerrige blandt de mere end 100 mennesker, der mødte op til arrangementet.

– Vi er stolte over at være med til at skabe en aktiv og levende bydel, som tilmed er blandt Københavns grønneste. Her er sjæl og kulturarv, og de kommende beboere får en unik mulighed for at være de første til at bygge videre på det historiske Grønttorvs DNA, sagde Hans-Bo Hyldig, der er adm. direktør i FB Gruppen, der står for opførelsen af Grønttorvet, i sin Sankt Hans-tale. I talen kom Hans-Bo Hyldig også med en opfordring til de kommende beboere om at tage aktiv del i det spirende lokalsamfund, de kommer til at være en del af.

Naboer følger spændt med i udviklingen
Inden bålet blev tændt, var der mulighed for at komme på rundvisning i bydelen. Det var blandt andet denne mulighed, der gjorde, at veninderne Rikke Fink og Helle Kalør var mødt op til arrangementet.

– Som naboer til området har vi fulgt spændt med i den store udvikling på Grønttorvet seneste år. Det bliver jo en helt lille by i byen, lød det fra Rikke Fink, der er så begejstret for området, at hun overvejer, om hun sammen med sine to teenagebørn skal skrive sig op til en af de mange boliger, der skyder op de kommende år.

De første beboere på Grønttorvet er netop ved at flytte ind på Grønttorvet. Lejerne i 65 lejligheder i Hortensia Hus får denne uge nemlig fået udleveret nøglerne til deres nye hjem og flytter ind som områdets allerførste beboere.

Om Grønttorvet

På det historiske område i Valby, der tidligere husede Københavns Grønttorv, opfører FB Gruppen over de næste fire år 2.200 blandede boliger, heriblandt ejer-, andels- og leje samt almen boligudlejning. Ambitionerne for den nye bydel er at opnå en blandet beboersammensætning, og der opføres derfor både familieboliger, seniorboliger og ungdomsboliger, ligesom der kommer lejligheder samt rækkehuse og byhuse med små haver. I midten af bydelen anlægges en spiselige park på 23.000 kvadratmeter, hvor dele af de gamle auktionshaller vil blive integreret for at hylde områdets historiske betydning. I den nye bydel får beboerne masser af grønne områder og et stort fælleshus til leg, afslapning og oplevelser, der taler til alle sanser. Endelig vil underjordiske parkeringspladser sikre, at bydelen bevarer sit grønne islæt.

Fakta

 • I april 2016 forlod gartnere og blomsterhandlere det gamle Grønttorv, der åbnede i 1958
 • Grønttorvet bliver en helt ny bydel, baseret på en byplan fra tegnestuen Werk (tidligere Polyform)
 • Arealet er på 150.000 kvm (svarende til 22 fodboldbaner)
 • Planerne omfatter 90 pct. boliger fordelt på 2.200 blandede enheder – bl.a. lejligheder, rækkehuse og fire højhuse på 50-80 meter. Salgspriser og lejeniveauer bliver attraktive i forhold til andre nye bydele
 • Derudover kommer to børneinstitutioner, butikker, cafeer og kontorer
 • Bydelen får en park på 23.000 kvadratmeter, hvor elementer fra den store auktionshal bevarer de historiske rødder
 • Byggeriet ventes at strække sig over fire år og beløbe sig til mindst fem milliarder kroner
 • Bydelen bliver betjent af stationerne Vigerslev Allé med S-tog (Ringbanen) og Ny Ellebjerg med flere S-togslinjer samt regionaltog (fra 2018/19) og Metro (fra 2023)

 

Fremtidens kloge hænder blev inspireret

Unge skal inspireres til at vælge en erhvervsuddannelse for at afværge fremtidens mangel på håndværkere. Derfor har FB Gruppen inviteret skoleklasser til at komme ud og møde nogle af de mere end 200 mennesker, der arbejder med opførelsen af Grønttorvet i Valby

Det historiske grønttorv i Valby vil over de næste fem år gennemgå en omfattende transformation fra handelsområde til moderne boligkvarter. Projektet i Valby er blot en af mange i det store byggeboom, der finder sted i især de større danske byer nu og de næste mange år.

Det hænger dårligt sammen med den undersøgelse, Dansk Byggeri udarbejdede sidste år. Her kom det frem, at bygge- og anlægsbranchen vil komme til at mangle op mod 14.000 faglærte håndværkere på landsplan inden for de næste 10 år. Et tal der er til at føle på, og som kan være en fremtidig barriere for en af Danmarks mest vækstskabende brancher. Dette er en af årsagerne til, at FB Gruppen i forbindelse med indgåelse af aftaler med underleverandører kræver, at disse som en del af deres virksomhedsprofil skal tage lærlinge ind.

– Det er et faktum, at vi kommer til at mangle hænder og hoveder i byggeriet i fremtiden – en udfordring, der i værste fald kan betyde, at udviklingen i den danske byggesektor og dermed landets generelle vækst bremses. Samtidig vil det forsinke byggeriet af kvalitetsboliger til de mange mennesker, som flytter til byerne. Derfor er det vigtigt, at vi bidrager til at give de unge mennesker kendskab til de forskellige muligheder inden for branchen, siger Hans-Bo Hyldig, administrerende direktør hos FB Gruppen, der står bag flere større byggeprojekter i Storkøbenhavn heriblandt det gamle grønttorv i Valby, der henover de næste fem år forvandles fra handelsområde til en grøn, moderne bydel.

200 håndværkere opfører ny bydel
For at inspirere den næste generation til at se håndværkeruddannelserne som en mulig karrierevej havde FB Gruppen inviteret to ottendeklasser fra Frydenhøjskolen i Hvidovre til at komme på besøg på byggepladsen på Grønttorvet i Valby.

Området, der indtil for et år siden sydede af liv fra stadeholdere og handlende, er ved at blomstre op til helt ny bydel op.  Til dels takket være de mere end 200 håndværkere og lærlinge, der hver dag møder ind på byggepladsen. Blandt dem er 25-årige Søren Selander, der er i lære som bygningssnedker.

–  Jeg er vild med arbejdet, hvor jeg kan bruge både hænderne og hovedet. Det er et varierende job, hvor ikke to dage er ens, og så er det fedt med muligheden for at læse videre til blandt andet bygningskonstruktør, fortalte snedkerlærlingen til de nysgerrige ottendeklasseselever.

Frihed i håndværkerbranchen
At arbejde med hænderne er især noget, der tiltaler skoleeleven Emirhan Cetin, der blev meget inspireret af at tale med håndværkerne:

– Jeg synes, det lyder rigtig godt det hele. Især når man hører det fra nogen, der rent faktisk arbejder som håndværkere og ikke bare er skolelærere, lød det fra Emirhan, der blev bakket op af klassekammeraten Lasse Hansen:

– Min far ejer et VVS-firma, så jeg kender lidt til håndværkerbranchen, men det er rart at se noget anderledes som her på Grønttorvet. Det, der tiltaler mig mest ved håndværkerbranchen, er den frihed, man har, fortalte Lasse Hansen, der overvejer at følge i sin fars fodspor eller at gå glarmestervejen.

Unge tror, at det er et valg mellem hovedet og hænderne
Ifølge uddannelsesvejleder Signe Munk-Petersen fra UU Center Syd som havde arrangeret besøget er det de mange valgmuligheder, der står i vejen for de unge, når karrierevejen skal vælges.

– Der er langt flere veje at gå end tidligere, og det kan være meget forvirrende. Især også fordi mange af de unge tror, at det er et valg mellem at bruge hovedet eller hænderne, når de skal vælge mellem den gymnasiale vej og erhvervsuddannelserne. Der forsøger vi at fortælle dem, at der også er noget, der hedder ’kloge hænder’. Og der hjælper sådan et besøg som her på Grønttorvet gevaldigt på at vise, hvilke muligheder erhvervsvejen giver, for her kunne de også møde arkitekter, ingeniører og bygningskonstruktører. Ja kort sagt fik eleverne indblik i hele processen fra tegning til færdig bygning, fortæller Signe Munk-Pedersen.

Nu kommer der endelig nye andelsboliger i København

Blandt de 2.000 nye boliger, som FB gruppen er ved at opføre på det gamle grønttorv i Valby, er en række nybyggede andelsboliger. De er de første af slagsen, der opføres i København i et helt årti. I weekenden præsenteres de nybyggede andelsboliger for første gang på messen ”Fremtidens Andelsbolig”, som afholdes i Øksnehallen Grønttorvet […]

VIP Åbent Hus for Hortensia Hus

Den 19. marts lagde 150 familier og interesserede vejen forbi Grønttorvet i anledning af VIP Åbent Hus for Hortensia Hus, hvor de havde mulighed for at se nærmere på og komme i betragtning til en af de 133 lejelejligheder, der er klar til indflytning fra den 1. juli 2017.

Glæden var stor hos de fremmødte, der bl.a. var begejstret for kvaliteten af lejlighederne, som af flere blev beskrevet som en hel anden end hvad der ses andre steder.

Der er ingen ventelister til Hortensia Hus. Men for at komme i betragtning til lejlighederne, skal man møde personligt op ved vores Åbent Hus arrangementer, som afholdes næste gang den 26. marts 2017.

Vil du inviteres til VIP Åbent Hus for de kommende ejer-, andel- og lejeboliger, der opføres på Grønttorvet? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev – så får du information og invitationer som de første.

Spiselig park skal binde fortid og fremtid sammen på Grønttorvet

Vinderen af FB Gruppens parallelopdrag om den nye park på Grønttorvet i Valby er fundet. Vinderforslaget fra 1:1 Landskab binder med tre greb områdets historiske fortid som Grønttorv sammen med fremtidsvisionen om en grøn og levende bydel.

På det gamle Grønttorv i Valby spirer en ny bydel frem, som skal bindes sammen af en 23.000 m2 stor park. Gennem de seneste tre måneder har fire landskabsarkitektfirmaer i et parallelopdrag udarbejdet hver sit forslag til udformningen af det grønne område, der skal danne hjertet i den nye bydel. Onsdag formiddag blev vinderforslaget fra landskabsarkitekterne1:1 Landskab offentliggjort ved et pressemøde på Grønttorvet, hvor et enigt og imponeret bedømmelsesudvalg kunne præsentere forslaget og kommentere visionerne og tankerne bag oplægget.

Københavns første spiselige park
Vinderforslaget ”Spis din park” fra 1:1 Landskab blev kåret af et bedømmelsesudvalg bestående af repræsentanter fra bygherren FB Gruppen A/S, investoren PKA, Valby Lokaludvalg og en fagdommer.

I begrundelsen for valget har bedømmelsesudvalget lagt vægt på, at vinderforslaget formår at integrere områdets historie med en tydelig fremtidsvision. Der er i 1:1 Landskabs vinderforslag lagt vægt på valg af træer og beplantning med spiselige frugter, nødder og bær, og på en lang blomstrings- og høstperiode. Desuden bevares en del af den eksisterende konstruktion fra den gamle torvehal som et historisk element, så områdets historiske rødder som markedsplads for frugt og grønt også vil kunne mærkes i fremtidens bydel.
– Grønttorvet får med dette forslag en ny park, som ikke kendes fra andre steder i landet. En park hvor stedets historie har inspireret til en ny tydelig identitet med beboernes og lokalområdets hverdagsliv i centrum, sagde adm. direktør i FB Gruppen A/S, Hans-Bo Hyldig, der også har været formand for bedømmelsesudvalget.


Plantage, Plæne og Promenade
I vinderforslaget har 1:1 Landskab arbejdet med tre strategiske greb: Plantagen, Plænen og Promenaden. Plantagen vil blive beplantet med træer med spiselige frugter til fri benyttelse for områdets beboere og besøgende. Plænen vil være parkens grønne åbne græsflade og tilbyder muligheder for et rekreativt liv med plads til både større aktiviteter og til ro og afslapning. Promenaden er et solrigt urbant strøg, der forbinder park og omkringliggende pladser.

Landskabsarkitekterne motiverer deres forslag med at ville skabe en park, der både kan rumme funktionalitet og samtidig appellere til sanserne.
– Sanseindtrykkene er vigtige for livskvaliteten både hos børn og voksne. Når man skal i daginstitutionen om morgenen. Når man i weekenden skal sidde og slappe af med en god bog eller avisen. Eller når man er på vej hjem fra arbejde for at lade op og være sammen med familien og vennerne. Dér er de oplevelser, som parken byder på, vigtige for både beboere og gæster. Og vi er meget stolte over at være blevet valgt til at udvikle området sammen med jer, sagde Jacob Kamp fra 1:1 Landskab i sin præsentationstale ved offentliggørelsen.

Drømme og visioner omsat
– Der er naturligvis elementer i forslaget, skal bearbejdes i den videre proces. Men med Plantagen, Plænen og Promenaden som de tre bærende elementer og forslaget om den spiselige park, har 1:1 Landskab fundet et grundlæggende greb, der på en fantastisk måde fortolker og omsætter netop de drømme og visioner, der var stillet som opdrag, understregede fagdommer landskabsarkitekt MAA Stine Poulsen ved pressemødet.

Lokal begejstring
Også formanden for Valby Lokaludvalg, Michael Fjeldsøe, der har været aktiv i bedømmelsesudvalget, udtrykker begejstring for vinderforslaget fra 1:1 Landskab:
– Vinderforslaget er meget stærkt. De har fundet enkle greb, der løser den stillede opgave rigtig godt. Og så er det en fornøjelse at arbejde sammen med en bygherre som FB Gruppen, der tydeligvis vil det samme som os i lokaludvalget. Det skal jo være en park ikke alene for Grønttorvets beboere, men for hele området og bydelen, understreger Michael Fjeldsøe og fortsætter:
– Det er jo helt unikt, at vi lige nu er ved at etablere to parker i Valby. Udover Grønttorvsparken er vi i gang med Kulbaneparken i området nord for Grønttorvet. Dermed får vi et stort, grønt strøg, man kan bevæge sig i.

Mere plads til mennesker
Ved præsentationen af vinderforslaget fortalte Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen om arbejdet med at udmønte den vedtagne masterplan for området til konkrete boligområder og grønne arealer.
– Grønttorvet har fokus på mennesker. Derfor vil vi i foråret 2017 fremsætte et forslag til lokalplantillæg, hvor masterplanen respekteres og foldes ud. Blandt andet med bedre byrum og parkering af bilerne i kældre, så de grønne og sanselige indtryk fremmes, understreger Hans-Bo Hyldig.

De første boliger på Grønttorvet vil være klar til indflytning i sommeren 2017. Arbejdet med at anlægge bydelens grønne hjerte forventes påbegyndt primo 2018. Udover 1:1 Landskab deltog også landskabsarkitektfirmaerne SLA, MASU Planning samt Bang & Linnet i den indbudte konkurrence.

Overborgmester besøgte Grønttorvet

Med 10.000 nye københavnere om året skal der flere boliger til. Et af de større byggeprojekter er omdannelsen af det historiske Grønttorv i Valby, der over de næste fem år forhandles til en helt ny grøn bydel med over 2.000 blandede boliger. Overborgmester Frank Jensen besøgte tirsdag Grønttorvet.

Indtil for få år siden var Grønttorvet i Valby stedet, hvor pærer og pastinakker blev pakket, og mønterne klirrede mellem de handlende. Sidste år flyttede grønthandlerne deres markedsaktiviteter til Høje-Tåstrup, og området er nu i gang med at blive omdannet til et helt nyt grønt boligkvarter.

Tirsdag besøgte Københavns overborgmester Frank Jensen (S) Grønttorvet, hvor projektudvikleren FB Gruppen A/S opfører flere end 2.000 boliger over de næste fem år.
– Hele filosofien omkring at skabe et grønt miljø og blandede boliger til rimelige priser, er det, vi efterstræber i København. Vi vokser med 10.000 indbyggere hvert år og oplever et stort pres på boligmarkedet. Derfor er det afgørende, at vi har fuld gang i boligbyggeriet – og at der også bliver bygget boliger, som almindelige indkomster kan betale, siger Frank Jensen.

Første andelsboliger i 10 år
Under besøget fik overborgmesteren blandt andet mulighed for at se en del af FB Gruppens nye andelsboliger, der står klar næste forår. Det er første gang i et årti, at der opføres nye andelsboliger i København.
– Andelsboliger er attraktive, fordi de åbner op for en gruppe borgere, der ellers har svært ved at komme ind på det private boligmarked i København. I disse år bygger vi rekordmange boliger. Men vi skal sikre, at det ikke kun bliver for folk med den helt store tegnebog. Sygeplejersker og skolelærere skal også have mulighed for at bo i København, siger Frank Jensen.

Han påpeger, at der i løbet af de kommende år vil blive bygget op mod 8.200 almene boliger i København, der netop har en husleje, hvor almindelige lønmodtagere kan være med. Over 200 af dem er planlagt til at ligge på Grønttorvet.

Grøn vision og plads til forskellighed
For FB Gruppens administrerende direktør Hans-Bo Hyldig ligger der en klar vision omkring beslutningen af at blande lejeboliger, andelsboliger og ejerboliger.
– Grønttorvet får familieboliger, seniorboliger og ungdomsboliger. De bliver opført som lejligheder samt række- eller byhuse med små haver. I midten af området anlægger vi en spiselig park på 23.000 kvadratmeter, hvor dele af de gamle auktionshaller vil blive integreret for at hylde områdets historiske betydning. Og med visionen om underjordiske parkeringspladser bliver det en grøn bydel med plads til at leve, understreger Hans-Bo Hyldig.

Konstruktivt samarbejde med Københavns Kommune
Byggeriet på Grønttorvet blev påbegyndt august 2016 og er inddelt i delprojekter, der bliver startet op hver kvartal. De første boliger står færdige 1. juli i år. Næste byggeopstart vil være andelsboligerne, der påbegyndes i april og står færdige i foråret 2018.
– Det kræver et effektivt parløb i byggesagsbehandling mellem os som udvikler og kommunen som myndighed. Den har kommunen levet 100% op til. Det er vigtigt for os at overholde vores tidsplan 100 procent over for de kommende borgere. Vi har det første rejsegilde den 1. marts, og det sidste byggeri står klar ved udgangen af 2021. Så hvis Københavns Kommune fortsætter med at processe så effektivt som indtil nu, skal vi nok nå det, fastslår Hans-Bo Hyldig, der benyttede overborgmester Frank Jensens besøg til at kvittere for det gode samarbejde med kommunens forskellige forvaltninger.

Designmarked på Det gamle Grønttorv i weekenden

På Det gamle Grønttorv i Valby – som netop nu er ved at blive omdannet til en helt ny bydel med 2.000 boliger – kan designelskere denne weekend opleve upcoming designere inden for alt fra beklædning og møbeldesign til keramik, smykker og kunst til det populære designmarked FindersKeepers

Selvom byggeriet på Det gamle Grønttorv er i fuld gang med opførelsen af 2.000 boliger, summer området af aktivitet og liv – og området vil over de næste mange måneder byde på masser af spændende oplevelser for hele familien.

I denne weekend – den 19-20. november – løber det populære designmarked FindersKeepers således af stablen i de store haller på Det gamle Grønttorv i Valby. Her vil flere end 150 små og upcoming designere inden for alt fra beklædning og møbeldesign til keramik, smykker og artworks sælge og udstille deres varer. Designelskere og andre interesserede kan derfor få et indblik i, hvad der rører sig på den danske designscene – og samtidig gøre et godt – og unikt – køb.

Særligt juletema

FindersKeepers holder årligt 8-10 velbesøgte markeder i landets fire største byer: København, Aarhus, Odense og Aalborg. Året sidste designmarked, som finder sted denne weekend på Det Gamle Grønttorv, står samtidig i julens tegn. Ud over designvarer har besøgende nemlig mulighed for at købe alverdens streetfood på det udendørs madmarked – hvor der vil være diverse juleretter og julegodter til ganen.

Henover de næste fire år forvandler FB Gruppen Det Gamle Grønttorv til en ny grøn bydel med 2.000 boliger – med de første færdigbyggede boliger i februar 2017. Under etableringen vil midlertidige aktiviteter og events forvandle de tomme haller og butikslokaler til et levende og dynamisk byrum. Og når byggeriet står færdigt, vil Det nye Grønttorv være en aktiv bydel med grønne områder, butiks- og cafémiljø.