Astrantia Hus

Forførende arkitektur for alle generationer

Med fine, tynde blade, som omfavner de små blomster og fremkalder et varierende farvespil i løbet af dagen, er Astrantia en af de mest æstetiske sommerblomster.

Det samme varierende og æstetiske indtryk får du, når du bevæger dig rundt om Astrantia Hus. Her møder du variation og harmoni. Forskellige højder og udtryk. Altaner med glas og metal mod karakterfulde teglsten i forskellige unikke mønstre, former og farver.

Med Astrantia Hus har arkitekterne Holscher Nordberg samlet det bedste fra to karakteristiske miljøer i København. Inspirationen er hentet fra den klassiske karré, som præger bybilledet i brokvarterne, og fra de hyggelige byhuse som Kartoffelrækkerne og Humleby. Det er en levende bebyggelse, der bidrager til de oplevelser, man får, når man bevæger sig rundt på Grønttorvet med åbne sanser.

Fakta

 • Fælles tagterrasse med væksthus
 • Stort gårdrum med væksthus
 • Syd- eller vestvendte terrasser eller altaner
 • Flere boliger har private tagterrasser
 • P-kælder til cykler og biler
 • Elevator fra kælder til kvist
 • Opvarmede depotrum til alle boliger i kælderen
 • Grønne tage, som aflaster kloakkerne
 • Affaldssortering i gårdrummet
 • Energiklasse A2020
 • Solceller på taget

Respekt for det gode, klassiske håndværk

I Astrantia Hus går kvalitet og tradition hånd i hånd. Her er der nemlig værnet om den københavnske tradition for at bygge i tegl.

Mursten er et klassisk byggemateriale. Den naturlige variation i farver gør mursten til et materiale, som ikke bare fremstår harmonisk, men også patineres smukt. Murstenen, der er anvendt på Astrantia Hus, er den samme karakterfulde og prisbelønnede mursten, som ses på Krøyers Plads i København. Her er stenen vendt, så den udadvendte mørtellomme skaber et smukt relief og skyggespil henover facaden.

Livet på torvet

Mellem Grønttorvsparkens promenaden og ejendommen mod vest etableres ét af Grønttorvsparkens intime torve med plads til caféer, leg og afslapning. På torvet udfoldes et hyggeligt kunstområde, hvor der opføres vandkunst samt skulpturer af billedkunstneren Veo Friis Jespersen, som tidligere har udstillet værker i én af de gamle lagerbygninger fra det gamle Grønttorv.

Idyllisk stemning i ejendommens gårdrum

I hjertet af Astrantia Hus ligger karréens gårdrum. Et dejligt og stort grønt opholdsrum, hvor alle beboerne kan mødes om aktiviteter, lege og slappe af. I det store væksthus og i bedene kan man i fællesskab dyrke aftensmaden. Og på petanquebanen og legepladsen kan kammerater i alle aldre nyde hinandens selskab.

Unik udsigt til grøn oase & lys fra alle verdenshjørner

Astrantia Hus’ fælles tagterrasse anlægges på karéens sydøstlige hjørne, der vender ud mod Grønttorvsparken. Herfra er der en forrygende udsigt over parken mod syd samt ejendommens gårdrum og Københavns tårne mod nord – og gode lysforhold fra alle verdenshjørner.

Tagterrassen bliver et grønt åndehul og et fristed med plads til afslapning, ophold og soldyrkning samt dyrkning af krydderurter, frugt og grønt.

I Astrantia Hus har alle beboere adgang til et fælles væksthus på taget af karréen og ét i gårdrummet. Her og i bedene kan I dyrke jeres egne grøntsager, bær og krydderurter. Og i sæsonen kan I frit plukke frugterne fra træer og buske i den centrale park lige overfor. Det er en unik mulighed for at få jord under neglene og producere sin egen mad – midt i byen.

Historiske og grønne værdier,
mangfoldighed & fællesskab

På Grønttorvet får du landsbystemning midt i København. Med flere daginstitutioner, en dagligvarebutik og skole på vej samt kommende lokale butikker og caféer bor du tæt på alt og har plads til fællesskab og nærvær.

I hjertet af bydelen anlægges den 23.000 kvm store Grønttorvspark med mere end 250 frugttræer, der bliver en oase midt i byen og et mødested for beboerne. Grønne bede og spirende væksthuse i hver ejendom giver mulighed for urban gardering og skaber gode naboskaber og fællesskaber på tværs af generationer. Rundt om den centrale Grønttorvspark folder bydelen sig ud. Her får du 360 graders udsyn over Grønttorvets iøjnefaldende arkitektur og spændende facader, som er skabt af nogle af Danmarks bedste tegnestuer.

Grønttorvet er en bydel med plads til mangfoldighed og fællesskaber. For at sikre en blandet beboersammensætning – og skabe plads til alle generationer – opføres der derfor både boliger for singler, familier, seniorer og studerende, ligesom der er lejligheder, rækkehuse og byhuse med små haver fordelt på ejer, andel og leje – herunder også almene boliger, ungdomsboliger og seniorbofællesskab. Dermed byder Grønttorvet på boligformer, der passer til hele livet.