Med værket ”SPEIRA” af billedhuggeren Veo Friis Jespersen har den grønne bydel Grønttorvet i Valby fået sin første skulptur. Kunstværket er placeret på et af områdets byrumspladser tæt ved den kommende park og bruger lys, vand og bevægelse til at pirre nysgerrigheden og sanserne

”SPEIRA” er den vandkunst, der nu pryder det langstrakte byrum nord for Grønttorvsparken på Grønttorvet i Valby. Skulpturen er udformet i rustfrit stål og glas – og bruger både lys og vand til at skabe variation og bevægelse i byrummet. Værket er skabt af billedhuggeren Veo Friis Jespersen i samarbejde med FB Gruppen A/S og Statens Kunstfond. Tæt ved skulpturen har kunstneren Veo Friis Jespersen også placeret et forløb af 11 vandstråler, der springer synkront i et musikalsk forløb.

 

 

Værket blev indviet ved en lukket fernisering hvor alle corona-restriktioner blev overholdt, og selvom der var kom vand ovenfra, var mange involverede og beboere dukket op for at opleve vandskulpturen. Indvielsen blev fejret med taler fra adm. direktør fra FB Gruppen A/S, Hans-Bo Hyldig, kunstner Veo Friis Jespersen og Statens Kunstfond ved billedkunstner Henrik Jørgensen.