Grønttorvet – Grønttorvsparken2019-01-28T09:52:51+00:00

Grønttorvsparken

23.000 m2 park – midt i bydelen

23.000m2 svarende til mellem 3 og 4 fodboldbaner. Så stor bliver bydelens grønne hjerte, Grønttorvsparken, der forbinder områdets unikke historie som samlingspunkt for den nye bydel. Grønttorvets kommende park får en helt central placering i bydelen på det areal, hvor de gamle torvehaller tidligere samlede handlende. Når Grønttorvsparken står færdig i 2021, vil det forsat være et samlingssted med plads til fællesskab, afslapning og aktiviteter.

Designet for Grønttorvsparken blev offentliggjort i december 2016 ved en arkitektkonkurrence. Her vandt tegnestuen 1:1 Landskab for deres spiselige koncept, der inddrager områdets historiske værdier og skaber grønne oplevelser, der taler til alle sanser.

Sanseindtrykkene er vigtige for livskvaliteten både hos børn og voksne. Når man skal i daginstitutionen om morgenen. Når man i weekenden skal sidde og slappe af med en god bog eller avisen. Eller når man er på vej hjem fra arbejde for at lade op og være sammen med familien og vennerne. Dér er de oplevelser, som parken byder på, vigtige for både beboere og gæster.
Jacob Kamp – 1:1 Landskab

Plantagen, plænen & promenaden

Grønttorvsparken udformes af tre hovedgreb: plantagen, plænen og promenaden. De tre områder skaber frirum til en række aktiviteter. Gå på æblerov i plantagen, der er opført med træer og beplantning med spiselige frugter, nødder og bær, som ændrer sig efter sæson. Spil rundbold med familie og venner – eller fordyb dig i en god bog – på plænens grønne, åbne græsflade. Eller spadsér ned ad promenaden – det urbane strøg –  der forbinder parken med de omkringliggende ejendomme og små byrum.

Områdets historiske elementer er bevaret med dele af den eksisterende konstruktion fra den gamle torvehal, så områdets historiske rødder som markedsplads for frugt og grønt også vil kunne mærkes i fremtidens bydel. Det skaber sjæl og forbinder det nye kvarter med områdets historiske fortid.

Daginstitution & spisehus

Området i og omkring parken vil summe af liv og aktivitet og have masser af plads til hyggelige stunder sammen med venner og familie. Langs promenaden ligger Grønttorvsparkens spise- og fælleshus, som opføres i genbrugsmaterialer fra området. Spisehuset fungerer som café, hvor beboere og gæster kan mødes eller hente take-away. Herudover kan Grønttorvets beboere frit benytte lokalerne til arrangementer, møder og festlige lejligheder.

Grønttorvsparkens daginstitution sørger for, at de yngste beboere får frisk luft og masser plads til leg og aktivitet. Den centrale placering betyder, at du nemt og hurtigt kan aflevere og hente børnene med gåafstand til hjemmet. Udenfor åbningstiden vil daginstitutionens legeplads være tilgængelig for alle bydelens børn, ligesom der rundt omkring i Grønttorvsparken findes legepladser.

Grønttorvsparken anlægges i flere etaper, hele parken står klar i 2021.

Tilmeld dig FB Gruppens nyhedsbrev

Hold dig opdateret på hvad der sker på Grønttorvet. I vores nyhedsbrev sender vi blandt andet invitation til VIP Åbent Hus, når vi sætter nye boliger til salg, så du kan komme først i køen.

* påkrævet
Interesseret i

FB Gruppen vil bruge din information til at kontakte dig i forbindelse med nyheder - og nye boliger. Før vi kan gøre det, skal du bekræfte, at vi gerne må sende dig emails. Du kan læse vores privatlivspolitik her.

Vi bruger Mailchimp til at sende nyhedsbreve ud. Ved at klikke nedenfor for at abonnere, anerkender du, at dine oplysninger vil blive overført til Mailchimp til behandling. Få mere at vide om Mailchimps privatlivspraksis her.

Projektudvikler

FBGruppen_logo-hvid

Grønttorvet 6, 1. sal
2500 Valby

Kontakt salgschef
Ann-Beth Senger:

  • 30 46 48 89

  • abs@fbgruppen.dk

Andelsboliger

© Copyright 2018 – FB Gruppen A/S – Privatlivspolitik