få græs mellem tæerne...

Kom med på

æblerov

Grønttorvsparken

Grønttorvsparken – en spiselig park

23.000m2 svarende til mellem 3 og 4 fodboldbaner. Så stor bliver bydelens grønne hjerte, Grønttorvsparken, der forbinder områdets unikke historie som samlingspunkt for den nye bydel. Grønttorvets kommende park får en helt central placering i bydelen på det areal, hvor de gamle torvehaller tidligere samlede handlende. Når Grønttorvsparken står færdig i 2021, vil det forsat være et samlingssted med plads til fællesskab, afslapning og aktiviteter.

Designet for Grønttorvsparken blev offentliggjort i december 2016 ved en arkitektkonkurrence. Her vandt tegnestuen 1:1 Landskab for deres spiselige koncept, der inddrager områdets historiske værdier og skaber grønne oplevelser, der taler til alle sanser.

Plantagen, plænen & promenaden

1
2
3
4
5
6
7
8
1

Spise- og fælleshus

2

Bassin

3

Daginstitution

4

Promenaden

5

Plænen

6

Plantagen

7

Orangeri

8

Nedkørsel til P-kælder

Forbehold for fejl og ændringer i oversigt og koncept af Grønttorvsparken.

Grønttorvsparken udformes af tre hovedgreb: plantagen, plænen og promenaden. De tre områder skaber frirum til en række aktiviteter. Gå på æblerov i plantagen, der er opført med træer og beplantning med spiselige frugter, nødder og bær, som ændrer sig efter sæson. Spil rundbold med familie og venner – eller fordyb dig i en god bog – på plænens grønne, åbne græsflade. Eller spadsér ned ad promenaden – det urbane strøg –  der forbinder parken med de omkringliggende ejendomme og små byrum.

Områdets historiske elementer er bevaret med dele af den eksisterende konstruktion fra den gamle torvehal, så områdets historiske rødder som markedsplads for frugt og grønt også vil kunne mærkes i fremtidens bydel. Det skaber sjæl og forbinder det nye kvarter med områdets historiske fortid.