få græs mellem tæerne...

Kom med på

æblerov

Grønttorvsparken

Spiselig park er Grønttorvets samlingspunkt

23.000m2 svarende til mellem 3 og 4 fodboldbaner. Så stor bliver bydelens grønne hjerte – Grønttorvsparken, der forbinder områdets unikke historie som samlingspunkt for den nye bydel.

Gå på æblerov i Plantagen, der er opført med træer og beplantning med spiselige frugter, nødder og bær. Spil rundbold med familie og venner – eller fordyb dig i en god bog – på Plænens grønne, åbne græsflade. Eller spadsér ned ad Promenaden – det urbane strøg –  der forbinder parken med de omkringliggende ejendomme og små byrum. Uanset hvor du befinder dig henne i Grønttorvsparken, får du grønne oplevelser, der taler til alle sanser.

Sanseindtrykkene er vigtige for livskvaliteten både hos børn og voksne. Når man skal i daginstitutionen om morgenen. Når man i weekenden skal sidde og slappe af med en god bog eller avisen. Eller når man er på vej hjem fra arbejde for at lade op og være sammen med familien og vennerne. Dér er de oplevelser, som parken byder på, vigtige for både beboere og gæster.

Jacob Kamp

1:1 Landskab

Bydelens hjerte

Grønttorvets kommende park får en hel central placering i bydelen, og vil være samlingssted for beboere og gæster på Grønttorvet. Området i og omkring parken vil summe af liv og aktivitet, og have masser af plads til afslapning og hyggelige stunder.

Områdets historiske elementer er bevaret med dele af den eksisterende konstruktion fra den gamle torvehal, så områdets historiske rødder som markedsplads for frugt og grønt også vil kunne mærkes i fremtidens bydel. Det skaber sjæl og forbinder det nye kvarter med områdets historiske fortid.

Anlægning af parken forventes påbegyndt ultimo 2018.