Fra torsdag den 4. juni 2020 byder Grønttorvet velkommen til FællesGro. Et medlemsbaseret fødevarefællesskab, der giver dig mulighed for hver uge i høstsæsonen fra juni-december at hente økologisk grønt og frugt i hjertet af Grønttorvet – direkte fra Nørbys Grøntsager på Stevns.

Som medlem af FællesGro betaler du på forhånd for din andel af høsten og kan dermed hver torsdag mellem kl. 16 – 19 afhente din ugentlige høstpose ved skuret i Grønttorvsparken. Det er nemt, lækkert – og økologisk!

Herudover kan du hver uge bestille smukke blomsterbuketter fra VildeVioler, æg, svampe, tang og diverse andre lækre økologiske varer fra små producenter.

Økologiske afgrøder fra Stevns

Høstposen består altid af minimum seks forskellige afgrøder, der er dyrket hos Nørbys Grøntsager på Stevns – kun en times kørsel fra København.

Gården drives af Ole Nørby, hans gartnerelev og familie. Ole overtog gården i 1998 af sine forældre og har siden omlagt slægtsgården til økologisk landbrug. I dag dyrkes der over 50 forskellige afgrøder om året på Oles grøntsagsmarker og frugter på hans forældres frugtplantage på nabogrunden.

Med en baggrund som elektriker har Ole haft fokus på at omlægge gårdens energiforsyning, der udelukkende kommer fra en hustandsvindmølle, solvarme og solceller. Samtidig arbejder de med at skabe frugtbar jord med reduceret jordbehandling, efterafgrøder og vitalisering af jorden, og de er tæt på at udfase konventionel husdyrgødning. Som medlem af FællesGro er du med til at støtte op om et dansk, økologisk landbrugseventyr, som prioriterer grønne værdier – og den gode smag.

FællesGro arrangerer løbende udflugter, så du også får mulighed for at besøge din lokale landmand og se, hvor dine afgrøder kommer fra.

Du kan lære meget mere om både FællesGro og Nørbys Grøntsager i denne video.

Ole Nørby

Din høstpose

Din ugentlige høstpose vil bestå af et udvalgt sortiment af afgrøder, der er i sæson – og som du selv med hjælp fra FællesGro vejer og samler ind ved afhentning i egen medbragt taske, pose, kurv eller lignende.

Eksempel på høstpose (sommer):

 • Asparges (250 g)
 • Bladbeder (250 g)
 • Blomkål (1 stk)
 • Bladselleri (1 stk)
 • Forårsløg (4 stk)
 • Knoldfennikel (1 stk)

Eksempel på høstpose (efterår):

 • Porrer (4 stk)
 • Hokkaido (1 stk)
 • Majs (3 stk)
 • Knoldselleri (1 stk)
 • Bananskalotteløg (500 g)
 • Kartofler (1500 g)

Høstsæsonen løber fra torsdag d. 4. juni (uge 23) til torsdag d. 10. december (uge 50) og er inddelt i to halve høstsæsoner på hver 14 uger.

Hvad koster det?

Høstposen koster 150 kr. pr. uge, og ved tilmelding binder du dig til en halv høstsæson ad gangen – eller det antal uger, der er tilbage, når du tilmelder dig. Dvs. at du hver 14. uge modtager en faktura på 2100 kr., som betales på forhånd.

Det er muligt at dele dit medlemskab med en nabo, familiemedlem eller bekendt, hvis en høstpose er for meget for dig alene, eller hvis du kun ønsker en høstpose hver anden uge.

Vil du vide mere?

For mere information om FællesGro er du velkommen til at skrive til groenttorvet@faellesgro.dk eller besøge hjemmesiden www.faellesgro.dk.